Close

Nieuws

ZOMERRECES - praktijk gesloten

✓ Koop Hoge Kwaliteit Ontspanning - Smartific.nl

Na een druk en bewogen jaar, ben ik van 23 juli tot en met 20 augustus afwezig om uit tee rusten, bij te komen en op te laden.

Ik wens je hetzelfde toe!  

 

Voor clienten: we hebben samen besproken wat je kunt doen, in geval van toegenomen klachten en eventuele crisis.

Bij zaken die echt niet kunnen wachten en die zeer dringend zijn kun je contact opnemen met je huisarts. 

Bij acute nood: bel de huisartsenpost (HADOCKS) of 112.


 

CORONATIJD

We zijn allen plots geschokt door de grote veranderingen in korte tijd en de zorg om gezondheid en toekomst door de komst van een nieuw virus, het Corona virus. Zoals het er nu uit ziet zullen we moeten leren leven met het virus en dat heeft invloed hoe we met elkaar om gaan. 

Een eerste heftige periode van het plots wennen aan deze nieuwe ‘corona’-realiteit (het trauma van 2020) en alle zorgen die dat vraagt, zowel logistiek (met werk (of het uitvallen van werk), eventuele kinderen en de combinatie daarvan, als de aanpassing of juist moeilijke aanpassing op zowel mentaal als fysiek vlak hebben we doorstaan. Er zal nog een tijd volgen waarin alles anders is, we fysiek veel afstand tot elkaar moeten bewaren en er nog een boel op ons af zal komen. 2020 zal daarmee voor iedereen een jaar worden die we niet zomaar zullen vergeten.

De afgelopen maanden hebben we met elkaar laten zien dat we dit kunnen, en er is een forse daling in aantal zieken, ziekenhuisopnames en overledenen. In deze tijd is het van belang goed na te gaan wat je nodig hebt om zoveel als mogelijk stabiel te kunnen blijven functioneren. Dat betekent niet dat je niet bang zult zijn, onrustig of gespannen – dit zijn emoties die er in tijden van crisis bijhoren. Het gaat erom om juist nu ook na te gaan wat je nodig hebt om hier mee te kunnen omgaan.

Lees meer

Nieuwjaarswens voor 2021

Lieve mensen, 

Graag wens ik je veel hoop, vertrouwen in jezelf, in de ander en in de toekomst. Hoe zwaar en donker het soms ook is, donker bestaat ook alleen maar bij de gratie van het licht wat uiteindelijk weer schijnt. 
Ik wens je veel mooie gesprekken, waarin je vooral luistert naar de ander (dan jezelf te horen spreken).
Ik gun je veel gewilde knuffels. 
Ik gun je nee te kunnen zeggen tegen dat wat je niet wilt. 
Ik gun je veel saamhorigheid en er zijn voor de mensen om je heen, maar ook het je mogen terugtrekken als je daar behoefte aan hebt. 
Ik wens je de warmte van het hebben van een goede vriend, het samenzijn met familie, maar ook de warmte van het ook alleen met jezelf kunnen zijn. 
Ik wens je een goed glas bubbles, een fijn dak boven je hoofd, en gezond eten op de tafel, de mogelijkheid de beauty van de natuur te zien en ervoor te zorgen. 

Count altijd your blessings: kijk wat er wel is, i.p.v. je te richten op dat wat er niet is. Maar rouw ook om dat wat je mist en wat bij jou mag horen. 
Ik wens je veel optimisme en kracht om eens voorbij je eigen gedachten en overtuigingen te denken, je wereldbeeld te verruimen en nieuwe dingen te leren.
Ik gun je het vertrouwen in de ander en daarmee de (liefdevolle) verbinding met de ander – of afstand of dichtbij. 
Ik wens je veel vriendelijke gedagzeggingen op straat, ik gun je het maken van veel complimenten, en daarbij ook het ontvangen van complimenten (want wat je geeft ontvang je ook vaak weer terug). 
Ik gun je incasseringsvermogen als je kritiek krijgt. 
Ik gun je geduld als de ander dat niet heeft. 
Ik wens je de veerkracht voor het voelen van pijn en verdriet, omdat dat ook het leven is. 
Ik wens je wat minder ego, en wat meer samen. 
Ik gun je het ervaren van respect en het minstens net zoveel geven ervan. 
Ik wens je empathie – het je kunnen verplaatsen in de ander en het rekening houden met de ander, zo’n enorm krachtige eigenschap die laat zien wat voor sterk mens je bent. 
Ik gun je het gevoel van zelfwaarde, er mogen zijn: dat iedereen op zijn of haar beurt essentieel is in deze circle of life. 
Ik gun je het gevoel dat jij gewoon jij mag zijn – zonder verantwoording af te leggen, gewoon omdat er maar 1 jij is, en die is waardevol en uniek. 
Ik gun je het echt zien van de ander.

Laat 2021 het jaar zijn waarin we meer dan ooit beseffen dat we elkaar nodig hebben – dat we gelijkwaardig zijn, met al onze positieve en negatieve kanten. En dat we fouten mogen maken, dat we daar van leren, en dus weer verder groeien – dat is mens zijn.Ja, en dat we soms verschillende belangen hebben, maar dat we daar over kunnen praten en dat we het compromis meer leren dragen. Dat het leven niet zwart-wit is, dat mensen niet alleen goed-fout zijn, dat een fout maken niet betekent dat je er niet meer toe doet, dat jij niet beter bent dan een ander.

We moeten er samen wat van maken. Doe je mee? 

Ik kijk er naar uit. 2020, ik ga je toch een heel klein beetje missen vanwege de vele geleerde lessen, de verbinding die ik heb mogen voelen, ondanks het verdriet van verdrietige omstandigheden als ook de blauwe plekken van het leven, de veerkracht die ik bij zo velen heb gezien en gevoeld. Dank daarvoor. 

Pas op jezelf, pas op elkaar, wees lief, samensterk en graag tot ziens in 2021! 

Veel liefs, Nouschka

 

 

Lees ook actuele berichten van NW-Psychologie op Facebook! 

REACTIES

Graag lees ik je ervaring met en/of opmerkingen over NW-Psychologie.

Schrijf een nieuw bericht of reactie voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.215.177.171 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
(nog geen berichten)

Enthousiast over NW-Psychologie?

Leuk als je dat wilt delen op Zorgkaart Nederland!

Deel uw ervaring