Close

Nieuws

Lees ook actuele berichten van NW-Psychologie op Facebook! 

NW-Psychologie is gesloten vanaf maandag 24 december tot en met donderdag 10 januari 2019.
Voor mensen die momenteel in zorg zijn bij NW-Psychologie: dringende zaken die NIET kunnen wachten tot 11 januari, kunt u een bericht inspreken op: 06-28082432 of emailen naar info@nw-psychologie.nl. 
Voor acute spoed kunt u contact opnemen met uw huisarts / SMASH.


Wachttijd: nieuwe aanmeldingen kunnen niet voor april 2019 starten met een psychotherapietraject.

DE TIJD VOOR EEN NIEUWE ZORGVERZEKERING

Per januari 2019 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar zorgverzekering weer omzetten.
Iedere verzekeraar heeft weer andere voorwaarden, en invullingen van waar je je voor kan verzekeren. Dan gaat het erom welke kosten je zou willen verzekeren (zoals tandarts, aanvullende zaken als brillen, orthodontie).
Als je zelf wilt bepalen naar welke zorgverlener je wilt gaan (zoals arts, fysiotherapeut of psycholoog) dan is het van belang dat je een ZUIVERE RESTITUTIE polis afsluit. Veruit iedere zorgverzekeraar biedt dit. Hierbij mag je namelijk ZELF bepalen welke zorgverlener, psycholoog, huisarts, verloskundige, ect je kiest en wordt er 100% van het NZA tarief vergoed.
Bij een NATURA polis beslist de zorgverzekeraar dit voor je. Dit betekent Dit kan leiden tot het lang moeten wachten op zorg, omdat de zorgverzekeraar bv niet genoeg zorg heeft ingekocht, of dat je niet naar de zorgverlener van jouw keuze kan omdat jouw zorgverzekeraar geen contract met die zorgverlener heeft. Lees ook verder hierover bij Vergoedingen. 

Als je zorg wenst bij NW-Psychologie, is het van belang (om zo goed als alle kosten vergoed te krijgen) om een ZUIVERE RESTITUTIEPOLIS te hebben. Hiervoor hoef je niet over te stappen naar een andere verzekering; alleen moet je polis geen natura maar restitutie label hebben.
Zie ook: vergoedingen 2019

Het verschilt wel met verzekeraar welk bedrag ze bij een restitutiepolis vergoeden: een zuivere restitutiepolis vergoed 100% (NZa tarief), maar er zijn ook restitutie-verzekeringen die het 'marktconforme tarief' vergoeden. Dit is vaak minder dan 100% van het NZa tarief. Check dit goed bij je verzekeraar, zodat je weet waar je voor kiest.

Je kunt bij de consumentenbond vast een minigids aanvragen die wat kan helpen bij de vergelijking van welke zorgverzekeraar.
Minigids Zorgverzekering Consumentenbond


17 augustus: NW-Psychologie is weer geopend!


 

 


 

REACTIES

Graag lees ik je ervaring met en/of opmerkingen over NW-Psychologie.

Schrijf een nieuw bericht of reactie voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.234.236.14 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
(nog geen berichten)

Enthousiast over NW-Psychologie? Leuk als je dat wilt delen op Zorgkaart Nederland!

Deel uw ervaring