Close

Over mij

Mijn naam is Nouschka Woldringh. Als ik zelf een psycholoog of supervisor uit zou moeten zoeken, dan zou ik het prettig vinden om wat meer over diegene te weten. Daarom probeer ik hier een korte impressie van mezelf te geven als psycholoog maar ook gewoon als mens.

Het was voor mij al vroeg helder dat ik psycholoog wilde worden. In 2001 ben ik dan ook aan de Universiteit van Utrecht afgestudeerd in de Klinische en gezondheidspsychologie met bijvakken in de kinderpsychiatrie. 


Ervaring
Mijn ervaring is breed: gestart in het Westeinde Ziekenhuis waar ik een aantal jaar met veel plezier op de afdeling medische psychologie gewerkt heb. Ik werkte letterlijk aan het bed om mensen te begeleiden in hun ziekteproces en/of in het maken van moeilijke beslissingen (bijvoorbeeld het aangaan of juist stoppen van ingrijpende behandelingen, een keuze maken over het voortijdig beëindigen van een zwangerschap, hoe vertel je je kinderen dat je komt te overlijden en hoe ga je daar zelf mee om, of ik deed samen met een arts slecht nieuwsgesprekken).
Tevens werkte ik in die tijd als freelance psycholoog in een multidisciplinair samenwerkingsverband van een orthodontist en kaakchirurg. Het ging om beoordelingen van het wel of niet uitvoeren van ingrijpende kaakcorrecties (bij vooral jonge mensen met de zogenoemde 'onder'  of 'over' beet). Met zo'n kaakcorrectie wordt namelijk het gezicht van iemand ook anders en heeft een operatie dus ook invloed op het ervaren zelfbeeld, wat in de fase van de adolescentie nogal wat teweeg kan brengen.
Vervolgens heb ik een aantal jaar in zowel een verpleeghuissetting (Saffier) als hartrevalidatiecentra (Bronovo Ziekenhuis) gewerkt. In het verpleeghuis hield ik me met name bezig met neuropsychologisch onderzoek naar het bestaan van neuropsychologische schade van een CVA of het bestaan van een dementieel syndroom. Tevens stelde ik behandelplannen en omgangsadviezen op voor verpleegafdelingen hoe ze met de bewoners (voornamelijk oudere psychogeriatrische patiënten waarbij geregeld gedragsproblemen voorkwamen) om konden gaan. Binnen de hartrevalidatie voerde ik met name individuele behandelingen, uit binnen de gehele multidisciplinaire revalidatie, bij mensen die na een hartaanval, cardiologische behandelingen, cardiovasculaire aandoeningen, angstklachten hadden ontwikkeld of depressief waren geworden (problemen die veel voorkomen bij mensen met hartproblematiek).

Mijn volgende stap vervolgde zich naar de voormalige RIAGG, Parnassia, om mij te specialiseren middels een 2-jarige postdoctorale studie tot GZ-psycholoog. Binnen Parnassia heb ik op een opname kliniek voor mensen met verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek gewerkt als ook bij verschillende ambulante poliklinieken van PsyQ gewerkt, de langste periode binnen het programma Somatiek en Psyche (naast de Depressie en Angstpolikliniek). Daar heb ik veel expertise opgedaan over somatoforme problematiek, naast stemmings- angst- en traumagerelateerde problematiek in individuele als groepsbehandelingen. Ik ben onder andere verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een specialistische multidisciplinair behandelprogramma voor mensen met fibromyalgie als ook het uitvoeren van specialistische behandelingen voor mensen met het chronische vermoeidheidssyndroom, burn-out en body dismorphic disorder. Tevens heb ik me veel beziggehouden met de begeleiding van mensen in fertiliteitstrajecten, het omgaan met ongewenste kinderloosheid als ook het verwerken van traumatische ervaringen rondom zwangerschap en bevallen.
Gedurende deze periode (naast het feit dat ik ook zelf moeder werd) heb ik mij gespecialiseerd als Cognitief-Gedragstherapeut VGCT (en later ook als supervisor) en heb ik de specialistische 4-jarige opleiding tot Klinisch Psycholoog (Specialist) - Psychotherapeut gevolgd.
Tot september 2019 ben ik naast mijn werk voor NW-Psychologie ook part-time werkzaam geweest bij PsyQ Den Haag op de afdeling Psychodiagnostisch Centrum al waar ik complexe psychodiagnostische onderzoeken uitvoerde, als ook de werkbegeleiding en supervisie van psychologen in opleiding.

Vanaf 01-09-2019 ben ik met veel plezier volledig aan het werk in mijn eigen praktijk van waaruit ik naast clientencontact, supervisies en leertherapieen, eveneens geregeld les geef aan o.a. de postdoctorale vervolgopleidingen in de psychotherapie (RINO) als psychodiagnostiek vakken. 

Mijn stijl
Mijn kracht zit hem in mijn open, directe, doch warme en betrokken no-nonsens aanpak met de nodige dosis humor. Ik wil met jou samen onderzoeken waar je aan wilt werken en ik probeer me aan te passen aan datgene wat jij nodig hebt. Daarbij neem ik geen blad voor mijn mond en weet je veelal precies wat je aan me hebt. Niets menselijks is ons en dus ook mij vreemd.

De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd van al die mensen die hun vertrouwen in mij, als hun psycholoog of supervisor stelden en ik leer iedere dag meer bij. Ik vind nog steeds dat ik een prachtvak heb en ik volg geregeld intervisie en nascholingen om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelen en inzichten en mijzelf scherp te houden.

Persoonlijk
Ik ben veelal gelukkig gehuwd en heb 2 prachtkinderen waar ik erg van geniet. In mijn vrije tijd hou ik ervan om piano te spelen, lekker te tennissen, en te genieten van goede muziek zowel van CD/LP als bij een concert. Ook vind ik het heerlijk bij te kletsen en te borrelen met vriendin Ik hou van theater in al haar facetten. Maar na een drukke dag, heb ik ook weer rust voor mezelf nodig om weer te kunnen bijkomen en te kunnen opladen. En dan kan een goed boek met een kop thee (en natuurlijk een stukje chocola!) heerlijk zijn.

Goed zorgen voor elkaar en de natuur
Ik hou van de natuur en vind het belangrijk dat we met elkaar ook goed voor de natuur (en daarmee het klimaat) zorgen - juist omdat we daardoor ook goed voor onszelf zijn: the circle of life. Duurzaamheid, niet meer gebruiken dan je nodig hebt, geen onnodige aankopen, zuinig zijn met water, afval scheiden, niet onnodig reizen, lekker op de fiets ipv met de auto etc etc, zijn voor mij hierbij kernwaarden. Je kwaliteit van leven hangt mijn inziens juist af van waardevolle momenten, samen zijn en betekenisvolheid. Ik word vrolijker met het goed voor elkaar zorgen, aardig zijn voor de mensen om je heen en het genieten van elkaar.


Kwalificaties

Klinisch Psycholoog
Psychotherapeut
GZ-Psycholoog
Cognitief-Gedragstherapeut (VGCT) - supervisor/leertherapeut
Leertherapeut (NVP)


 

Lidmaatschappen

• Nederlandse Vereniging voor Big geregistreerde Gezondheidszorgpsychologen en Klinisch (neuro) psychologen (NvGZp) - www.nvgzp.nl.
• Verenging voor  Cognitieve Gedragstherapie (VGCT) -  www.vgct.nl.
• Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) - www.lvvp.info.
• De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) - www.fgzpt.nl.Ingeschreven in het BIG -register

Gz-psycholoog : 89066693425
Klinisch Psycholoog : 89066693425
Psychotherapeut : 19066693416

AGB code zorgverlener: 94061002
AGB code praktijk: 94063229