Close

Visie NW-Psychologie


Iedere dag biedt nieuwe kansen en jij beslist welke je kiest.


Ik geloof in de kracht en potentie van ieder mens en het feit dat je nooit uitgeleerd en uitontwikkeld bent. Het leven is niet altijd mooi of leuk, en veelal is het hard soms zelf keihard werken, ook al bagatelliseren we onze problemen snel en willen we vooral sterk en succesvol zijn en overkomen. Het leven bestaat echter uit mooie en minder mooie en zelfs zeer nare momenten. En ook de nare gebeurtenissen horen bij het leven. Het mogen voelen, ervaren en kunnen verdragen van de emoties die hierbij komen kijken, zorgen dat je moeilijke situaties kunt verwerken en dat je ontwikkelt tot weer een sterkere versie van jezelf.  Daarbij zijn je lichaam en je psyche met elkaar verbonden, werken ze samen en vertellen ze hoe het met je gaat. Het is van belang er goed naar te (leren) luisteren. Maar dit lukt ons niet altijd.

Iedereen kan dan ook in zijn of haar leven psychische klachten ontwikkelen waarvoor psychotherapie of coaching geïndiceerd is. Het kan dan een (enorme) drempel zijn om -op je kwetsbaarst- hulp te zoeken. Weet echter: Je hoeft het niet alleen te doen - samen gaan we onderzoeken wat je nodig hebt om weer zo te kunnen functioneren zoals je wenst en je kwaliteit van leven weer te verbeteren. Iedereen kan situaties meemaken, of in omstandigheden terecht raken waardoor hij of zij uit balans raakt en/of psychisch ziek wordt. En ook iedereen maakt soms fouten en de bedoeling is dat je daar van leert. Niets menselijks is ons vreemd en we zijn allemaal uniek als persoon. Dat houdt de wereld ook dynamisch en levendig. 

De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd van de mensen die hun vertrouwen in mij als hun behandelaar stelde, naast alle persoonlijke ervaringen met de mensen om mij heen en daar ben ik als mens ook van gegroeid. Vanuit de visie dat iedereen uniek is, verscheidenheid de mensheid siert, iedereen op een dag ziek kan worden en psychische klachten kan ontwikkelen, als ook iedereen krachten en potenties bezit, voer ik mijn praktijk vanuit het kijken naar mogelijkheden en positiviteit. Kleinschaligheid, laagdrempeligheid en toegankelijkheid zijn daarbij belangrijk. Mijn kracht zit hem in mijn open, directe, doch warme en betrokken no-nonsens aanpak. De insteek van mijn therapieën en coaching is naast jou staan en onderzoeken wat je nodig hebt met daarbij kort als het kan, en lang als het moet.  Ik wil met jou samen onderzoeken waar jij aan wilt werken en ik probeer me aan te passen aan datgene wat jij nodig hebt. Daarbij neem ik geen blad voor mijn mond en weet je veelal precies wat je aan me hebt en daarbij is niets menselijks mij ook vreemd. Ik wil me samen met jou richten op dat wat kan en mogelijk is om jouw kwaliteit van leven te verbeteren.